zaterdag 25 augustus 2018

Kustwacht Caribisch Gebied neemt motorbootje met defecte motor op sleeptouw

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
'Fish Kraze’ werd 3 mijl zuid van Aruba gevonden en naar Commandeursbaai gesleept

'Men moet er atijd voor zorgen dat men nooit zonder of zonder goed werkende communicatiemiddelen de zee op gaat'


De Kustwacht Caribisch Gebied kreeg donderdagmiddag rond twee uur een melding binnen bij het Joint Rescue & Coordination Center (JRCC) van de Kustwacht, dat er een vaartuig in nood verkeerde. Op aanwijzing van het JRCC is de Kustwacht Steunpunt Aruba op zoek gegaan naar het vaartuig, aldus de Kustwacht vrijdag 24 augustus 2018. 

Tegen half vier werd het vaartuig ‘Fish Kraze’ 3 mijl zuid van Aruba gevonden en is door de Kustwacht naar de Commandeursbaai gesleept.

De kapitein verklaarde dat hij vanaf acht uur op weg was naar Bonaire met het vaartuig dat hij had gekocht. Tegen elf uur viel de motor echter plotseling uit en wilde niet meer opstarten. Volgens de kapitein had hij zijn VHF radio nog niet geïnstalleerd.

Het vaartuig begon terug te drijven naar Aruba, hierdoor kon de kapitein met zijn mobiele telefoon contact krijgen met zijn vrouw. Daarna heeft zijn vrouw contact opgenomen met de hulpdiensten. De kapitein was blij en opgelucht bij het zien van de Kustwacht.

De Kustwacht laat weten, dat zij er altijd is om in nood te helpen, maar men moet ervoor zorgen dat men nooit zonder of zonder goed werkende communicatiemiddelen de zee op gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten