zaterdag 25 augustus 2018

Een 180 meter lange drugstunnel ontdekt van voormalig KFC-restaurant in Arizona, VS, naar Mexico

(Bron foto's: Homeland Security Investigations and Yuma Sector Border Patrol)
In tunnel konden mensen rechtop wandelen en tot aan een huis over de grens in Mexico

'Tunnels zijn terug aan een opmars bezig sinds er strengere grenscontroles zijn'


In een voormalig KFC-restaurant in de Amerikaanse staat Arizona is een 180 meter lange drugstunnel ontdekt. In de tunnel konden mensen makkelijk rechtop wandelen en dat tot aan een huis over de grens in Mexico. 

De autoriteiten hadden al sinds april een vermoeden dat er een tunnel was vanuit een voormalig Kentucky Fried Chicken (KFC)-restaurant in San Luis, Arizona. Ze volgden vervolgens de eigenaar van het restaurantgebouw, ene Ivan Lopez, en konden hem eerder deze maand arresteren nadat ze verschillende pakketjes met meth, cocaïne, heroïne en fentanyl in zijn wagen hadden ontdekt.

Die arrestatie resulteerde in huiszoekingen bij de man en dus ook bij een restaurantgebouw dat in zijn bezit was. Het was daar dat de politie de tunnel ontdekte. In de tunnel konden mensen makkelijk rechtop wandelen en dat tot aan een huis over de grens in Mexico.



Volgens agent Scott Brown zijn tunnels terug aan een opmars bezig sinds er strengere grenscontroles zijn. Wanneer de tunnel in San Luis gebouwd is, is niet duidelijk, maar wat wel vaststaat is dat de verdachte het gebouw pas in april heeft gekocht. Wellicht was Lopez lid van een drugskartel.

Het gebruik van tunnels voor drugssmokkel is al jaren een probleem.

Critici die tegen het plan zijn van de Amerikaanse president Donald Trump om een muur op de Amerikaans-Mexicaanse grens te bouwen, schermen wel vaker met het argument. dat smokkelaars wel een andere weg zullen vinden om zaken over de grens te smokkelen.

Sinds 1990 zijn er al bijna 200 tunnels ontdekt waarlangs de grens kon worden overgestoken.

(Suriname Mirror/BBC/Independent/VRT/FOX News/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten