zaterdag 25 augustus 2018

Douaneambtenaren willen uit het FISO

(Bron foto: de Ware Tijd)
Bondsvoorzitster De Vlugt: 'FISO heeft meer nadelen dan voordelen gehad voor douaniers'


Douaneambtenaren willen, net als de politie en brandweer, niet langer volgens het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) worden betaald. Dat bevestigt bondsvoorzitster Joyce de Vlugt vandaag, zaterdag 25 augustus 2018, in de Ware Tijd. 

Die wens is intussen ook kenbaar gemaakt aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die het voorstel nu verder bestudeerd. Volgens De Vlugt zal de bond binnen niet al te lange tijd verder hierover onderhandelen met de minister.

De bondsvoorzitster meent dat FISO meer nadelen dan voordelen heeft gehad voor douaniers. Met name de risicotoelage en andere tegemoetkomingen, zijn door dit systeem weggevallen. Hoewel de rek er nog niet helemaal uit is bij de leden, vindt De Vlugt dat het nu het geschikte moment is om zaken financieel op orde te stellen.

'Verschillende toelagen zijn weggevallen. Wij werken bijvoorbeeld op de haven en we hebben mannen die op zee werken wanneer hout wordt ingeladen. Het kan dus niet dat we geen risicotoelage krijgen', benadrukt ze.

Het bondsbestuur wil los van het uittreden uit FISO ook praten over loonsverhogingen. Het minimale inkomen van een douaneambtenaar is nu rond Srd 1.500.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten