maandag 23 juli 2018

VHP: 'Het Surinaamse volk wordt uitverkocht aan multinationals en kapitalisten'

'De regering heeft een a-nationale opstelling in de kwestie Alcoa'

 
'Het is duidelijk, dat het Surinaamse volk wordt uitverkocht aan multinationals en kapitalisten. De VHP vindt, dat de regering een a-nationale opstelling heeft in de kwestie Alcoa. De ontwikkelingen rondom de sluiting van de raffinaderij te Paranam stinken steeds meer, terwijl de regering tegen besluiten van De Nationale Assemblee (DNA) handelt. 

Toen in 2014 Alcoa de sluiting van Suralco aankondigde, kwam president Desi Bouterse naar het parlement. DNA en ook deskundigen stonden als één man achter de regering in deze nationale zaak. DNA gaf de regering twee keren schriftelijk en unaniem advies. Intussen had de president niet verteld, dat hij al een onderhandelingscommissie had geïnstalleerd onder leiding van mede NDP’er en kapitalist Dilip Sardjoe.

De regering werd door DNA twee keren teruggestuurd om met betere voorstellen te komen. Maar, de regering negeerde de volksvertegenwoordiging en ging rustig door om samen met de multinational en kapitaalgroepen in de NDP, het Surinaamse volk te verkopen. 

Want terwijl de Afobakadam sinds de ondertekening van het Memorandum of Understanding van Suriname is, besliste de regering om 200 miljoen Amerikaanse dollar te betalen aan Alcoa voor stroom. Dus er is geen geld voor medicijnen, maar wel 200 miljoen voor NDP-kapitalisten en multinationals. Er is geen geld voor onderwijs, maar de president wil geen ‘hard ball’ spelen met Alcoa. 

Het is duidelijk dat het Surinaamse volk wordt uitverkocht aan multinationals en kapitalisten. Bij deze a-nationale houding van de regering, blijkt ook nu weer de NDP’er Jenny Simons weg te kruipen voor haar verantwoordelijkheid. Plotseling weet ze niet wat er gebeurt, ze gaat op een brief wachten en als de brief niet komt, dan gaat ze aan de bel trekken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten