maandag 23 juli 2018

President Bouterse is maandag op werkbezoek naar het district Commewijne

(Bron foto: NII)
Werkgroep gaat werken aan de verschillende problemen binnen dit district


President Desi Bouterse is maandag voor een werkbezoek naar het district Commewijne geweest. Hij oriënteerde zich persoonlijk in het district om onder meer de staat van enkele belangrijke wegen na te gaan. Tijdens dit bezoek werd Bouterse vergezeld van deskundigen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en anderen uit zijn kabinet. aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII, maandag 23 juli 2018.

Gezamenlijk zijn opties bekeken voor het verharden van deze wegen. De plaatselijke gemeenschap toonde zich bereid om zelf ook een bijdrage te leveren aan de oplossing. De president was onder de indruk van de 'gotong rojong' gedachte.

Aansluitend op dit veldbezoek voerde het staatshoofd 's avonds overleg met alle relevante actoren waaronder die van de ministeries van Financiën, Openbare Werken, Transport en Communicatie en die van Ruimtelijke ordening en Grond- en Bosbeheer.

De president bezocht onderwijsinstellingen, sportfaciliteiten in het district en had ook een ontmoeting met de plaatselijke gemeenschap te Zorgvliet. Daar hoorde het staatshoofd de problemen aan van buurtbewoners. Bewoners maakten energie-, infrastructurele- en grondproblemen bekend aan het staatshoofd. De president legde de nadruk erop, dat de problemen gezamenlijk aangepakt zullen worden. Een werkgroep is in het leven geroepen om te werken aan de verschillende problemen binnen dit district. Volgens President Bouterse zal vanuit zijn kabinet het werk begeleid en gemonitord worden. De aanpak van de problemen typeerde de staatsman als een 'spoedproject in verband met Javaanse immigranten dag'. Het streven is om een groot deel van de problemen opgelost te hebben voor de herdenking van de komst van de immigranten op 9 augustus.

De president wees op de bijzondere bijdrage die de groep Javanen heeft geleverd en zei, dat zij het meer dan verdiend hebben om een oplossing te brengen in de problemen.

Bouterrse riep de bewoners op om de productie ter hand te nemen, hiervoor heeft Suriname volgens hem te veel rijkdommen gehad van de Allerhoogste. 'Suriname kan pas rijk worden als we daadwerkelijk gaan produceren', zei het staatshoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten