maandag 23 juli 2018

Aqualectra, Curaçao, stelt de bouw van nieuw kantoor aan Schouwburgweg uit

Directie kiest ervoor om voorlopig te focussen op een aantal ‘operationele zaken’


Aqualectra heeft de bouw van het nieuwe kantoor aan de Schouwburgweg uitgesteld. De directie kiest ervoor om voorlopig te focussen op een aantal ‘operationele zaken’, zoals de uitbreiding van de dieselcentrale aan de Dokweg. Het nutsbedrijf wil voor een efficiëntere operatie al het personeel van de kantoren in Otrobanda en Mundo Nobo onderbrengen in één complex aan de Schouwburgweg. 

De bedoeling was oorspronkelijk dat rond deze tijd de aanbesteding voor een architect in gang zou zijn gezet, maar dat zal nu later dit jaar gebeuren.

Aqualectra-directeur Darick Jonis zegt vandaag, maandag 23 juli 2018, in het Antilliaans Dagblad te verwachten, dat de bouwwerkzaamheden vervolgens rond juni volgend jaar kunnen beginnen. 'Het is een keuze, geen opgelegde beslissing. De afbouw van de nieuwe dieselplant is in een kritieke fase en vraagt de nodige aandacht.'

De elektriciteitscentrale aan de Dokweg wordt uitgebreid met 39 megawatt tot 113 megawatt. Dat is nodig om in de toekomst te kunnen voldoen aan de structureel toegenomen vraag naar elektriciteit op Curaçao. De bedoeling is dat de nieuwe installatie februari volgend jaar in gebruik kan worden genomen.

Maar, Jonis zegt dat ook de interne reorganisatie van het nutsbedrijf en de invoering van het nieuwe softwareprogramma SAP hebben geleid tot de keuze de bouw van het nieuwe kantoor even aan te houden. Medewerkers hadden tijd nodig om te wennen aan een andere werkwijze en de computersoftware.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten