maandag 23 juli 2018

Marlon Schoonhoven door minister Pengel ontheven als directeur Openbaar Groen

Schoonhoven zegt in het duister te tasten over de reden

Minister Pengel: 'Er is niks aan de hand, hij gaat mij anders ondersteunen op het ministerie'


De Ware Tijd meldt maandagmiddag 23 juli 2018, dat Marlon Schoonhoven door minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) is ontheven als directeur Openbaar Groen. Schoonhoven zegt in het duister te tasten over de reden.  Door de minister zou geen duidelijke aanleiding zijn opgegeven toen hem op 13 juli het besluit werd meegedeeld. 

In NDP-kringen wordt gesuggereerd, aldus de Ware Tijd, dat hij door collega’s is weggewerkt, omdat hij van OWT en C-kopstukken onfrisse zaken, waaronder corruptie, die hij tegenkwam aanpakte of rapporteerde. Minister Pengel zegt in een reactie, dat Schoonhoven op basis van een contract werd aangesteld. 'Er is niks aan de hand. Hij gaat mij anders ondersteunen op het ministerie. Wat mij betreft nothing juicy. Men maakt er meer van dan het is.' 

De minister ontkent met klem, dat de reden zou zijn dat de directeur corruptieve handelingen van andere functionarissen op het ministerie op het spoor was gekomen. 'Daarmee zou ik mijn integriteit toch geen goed doen? Ik ga toch niet iemand ontheffen die iets heeft ontdekt. Dan ben ik niet integer.'

De ex-directeur zegt, dat hij er steeds rekening mee heeft gehouden dat de functie een 'politieke stoel' is en dat hij elk moment aan de kant gezet zou kunnen worden. Daarom heeft hij pas de derde keer het verzoek van toenmalig minister Jerry Miranda om te komen ondersteunen op het ministerie, ingewilligd.

Komend uit de particuliere sector, zegt Schoonhoven, dat hij de functie en het geld niet nodig had. 'Etniciteit zegt me totaal niets, want ik weet niet wat ik allemaal in mijn bloed heb zitten. Ik heb van alles een beetje. En ik ben niet omkoopbaar voor geen enkele prijs, ik heb geen geld nodig', aldus Schoonhoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten