maandag 9 juli 2018

Verbod op livemuziek voor horecaondernemers in Pietermaai District op Curaçao

Verbod lijkt in strijd met restaurant A-vergunning en café-vergunning


Horecaondernemers in het Pietermaai District zitten met de handen in het haar, nadat zij een verbod hebben gekregen voor het brengen van livemuziek. Volgens de eigenaar van Mundo Bizarro, Wim Boereveen, geldt dit verbod behalve voor zijn zaak ook voor Bar 27, Miles Jazz Café, Restaurant Ginger, Bistro Pietermaai, Barbecuerestaurant Happy en La Cantina del Patron. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 9 juli 2018.


Vorige week vrijdag zou de Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling samen met een agent bij de zaken in Pietermaai zijn binnengevallen om de vergunningen voor livemuziek te controleren.

'Ik heb een restaurant A-vergunning en een café-vergunning en hierin staat dat wij muziek mogen spelen. Maar, de agent die over de vloer kwam, interpreteerde dat anders en verbood ons nog langer livemuziek te maken', aldus Boereveen.

In artikel 2 van de vergunning staat letterlijk, dat deze toestemming verleent ‘om in de vergunningslokaliteit voornoemd muziek te maken of te laten maken door middel van een (stereo) muziekinstallatie of van plaatselijke muziekgezelschappen, vertoningen of andere verrichtingen ten vermake van het publiek te maken, te geven of toe te laten, alsmede gelegenheid tot dansen te geven of dansen toe te laten met dien verstande dat deze toestemming niet omvat het optreden van buitenlandse artiesten’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten