maandag 9 juli 2018

SLM heeft in boekjaar 2017-2018 ongeveer drie miljoen Amerikaanse dollar verlies geleden

'Roer is inmiddels omgegooid en er wordt hard aan getrokken om SLM winstgevend te maken'


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft in het boekjaar 2017-2018 ongeveer drie miljoen Amerikaanse dollar verlies geleden. Dit, in tegenstelling tot de drie maanden geleden door scheidend directeur Robbi Lachmising uitgesproken verwachting, dat het staatsbedrijf voor het eerst in jaren break-even zou draaien of zelfs een kleine winst zou boeken. Het verlies wordt vandaag, maandag 9 juli 2018, in de Ware Tijd bevestigd door president-commissaris Jimmy Rosheuvel. 

'Maar, het roer is inmiddels omgegooid en er wordt hard aan getrokken om de SLM winstgevend te maken, met een zichtbare verbetering van de kwaliteit van de service.'

Vandaag gaat Gerard Lau aan de slag als directeur, Steve Silos is de nieuwe financieel directeur. Zij zijn voorgedragen door de Raad van Commissarissen en hun benoeming werd goedgekeurd door de aandeelhouders. Lau neemt de plaats in van Lachmising. Diens contract werd drie maanden geleden niet verlengd nadat tal van misstanden, onder zijn leiding plaatsvonden - aldus de Ware Tijd -, aan het licht waren gekomen.

De problemen die de SLM de laatste maanden heeft gehad met vliegtuigen, hebben er mede toe bijgedragen, dat het bedrijfsresultaat negatief is uitgevallen. Volgens Rosheuvel zijn die problemen vooral ontstaan, omdat er in de afgelopen anderhalf jaar te laat beslissingen zijn genomen over modernisering van de regionale vloot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten