maandag 9 juli 2018

Venezolaanse regering versterkt betrekkingen met Afrikaanse landen

Minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza bezoekt Mozambique en Zuid-Afrika


De Venezolaanse regering bevordert de versterking van de betrekkingen met Afrikaanse landen, een doelstelling bevestigd tijdens de reis van minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza naar Mozambique en Zuid-Afrika. 

Het mechanisme om de economische banden tussen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met het Afrikaanse continent te sluiten, stond centraal tijdens verschillende vergaderingen die het afgelopen weekend werden gehouden door het hoofd van de Venezolaanse diplomatie met de Zuid-Afrikaanse autoriteiten.

Als onderdeel van zijn agenda nam Arreaza deel aan de Eerste Economische Dialoog tussen Venezuela en Zuid-Afrika, waarin hij benadrukte dat de productieve uitwisseling en handel de enige manier is om zich te ontwikkelen voor de staten in het zuiden, aldus  het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag 9 juli 2018 in een persbericht.

Het bezoek van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken aan Zuid-Afrika omvatte een ontmoeting met het staatshoofd, Cyril Ramaphosa, aan wie hij een groet van president Nicolas Maduro overbracht, en bedankte hem voor de opmerkelijke handels-, sociale, politieke en economische samenwerking met het Zuid-Amerikaanse land.



Eerder had Jorge Arreaza een werkbezoek gebracht aan Mozambique, waar autoriteiten van beide regeringen een reeks overeenkomsten tekenden om samenwerking te versterken. De autoriteiten van beide landen bespraken issues als de strijd tegen armoede, gendergelijkheid, de werking van de wetgevende macht en interactie met mensen, de diversificatie van de economie en de landbouwproductie.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten