maandag 9 juli 2018

Support Recycling Suriname wil verbod op verstrekken plastic zakken door winkeliers

(Bron foto: Suriname Mirror/eigen foto)
SuReSur wil dinsdag 10 juli een petitie aan De Nationale Assemblee aanbieden voor verbod


De milieuorganisatie stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) wil morgen een petitie aan De Nationale Assemblee aanbieden voor een verbod op het verstrekken van plastic zakken door winkeliers aan klanten. Dat meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 9 juli 2018.

De vervuiling van het milieu met plastic afval neemt, volgens Glenn Ramdjan van de milieuorganisatie, schrikbarend toe, met gevaar voor mens en dier. Meer dan tweehonderd miljoen van deze tasjes worden jaarlijks in Suriname gebruikt, zegt Ramdjan. 'Ze komen al na vijf minuten terecht in het milieu. Slechts 5 procent wordt op een juiste manier verwerkt. De rest komt terecht in open rioleringen, vuilstortplaatsen en watergebieden.'


De Verenigde Naties heeft opgeroepen tot wereldwijde afschaffing van eenmalig gebruik van plastic tassen. In plaats daarvan zou men duurzame boodschappentassen of tasjes van dikker plastic kunnen gebruiken. In sommige landen is het gebruik al verboden.

SuReSur vindt niet, dat er in Suriname rekening gehouden moet worden met de cultuur van het gebruik van plastic zakken, wanneer er sprake is van enorme schade voor het milieu en voor mens en dier. Men zal eraan moeten wennen om een boodschappentas mee te nemen of organisaties of de overheid moeten komen met een duurzamer product.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten