maandag 9 juli 2018

SVB-wetsvoorstel dubbele nationaliteit weer actueel

Assembleeleden gaan voorstel bespreken in vaste commissie Sport- en Jeugdzaken


Het is alweer vier jaar geleden dat de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) het wetsvoorstel over de dubbele nationaliteit heeft ingediend bij de toenmalige regering-Bouterse I. Er is op basis hiervan een initiatiefwet ingediend, maar tot nu toe is er geen schot in de zaak gekomen. 

Journalist en vaste volger van het Surinaams voetbal Rajesh Gayadien zegt zondag 8 juli 2018 op Starnieuws, dat hij met het oog op het Wereldkampioenschap Voetbal, het voorstel en de ontwerpwet van de toenmalige Assembleeleden, heeft gestuurd naar de huidige volksvertegenwoordigers. Hij heeft hun mening gevraagd over deze kwestie.

Gayadien kreeg de volgende reacties:
Marinus Bee (ABOP): 'Ik heb een gesprek gehad hierover met de heer Patrick Kensenhuis (NDP) hierover om de draad op te pakken.'
Celsius Waterberg (BEP) zegt, dat op hem gerekend kan worden bij zo'n initiatief.'
Glenn Sapoen (NDP): 'Ik zal het doornemen en bespreken met de vaste commissie Sport- en Jeugdzaken.'


Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons merkt op, dat de huidige wet de mogelijkheid geeft om mensen die in landsbelang genaturaliseerd willen worden de aanvraag in te dienen bij De Nationale Assemblee of de regering.

Rossellie Cotino (NDP): 'Inderdaad is deze discussie ettelijke malen gevoerd. Ik ben niet op de hoogte van de inhoud van het wetsontwerp. Ik zal daarom de bijlagen nauwkeurig doornemen en dit onderwerp bespreekbaar maken. Hopelijk krijgen wij dit ontwerp weer op agenda en zal de grote droom van Suriname eens werkelijkheid worden door tenminste mee te doen aan een WK.'

Riad Nurmohamed (VHP) gaat het voorstel bekijken en zal aangeven wat de volgende stap is. Gayadien blijft de zaak volgen en is benieuwd naar wat met de initiatiefwet en het voorstel zal worden gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten