maandag 16 juli 2018

Politiebericht over geweldsincident op terrein AZP

Incident bij AZP vervolg van steekpartij op verjaardagsfeest in bardancing Saramaccastraat


Het Korps Politie Suriname bericht maandagavond 16 juli 2018, dat drie gewonde mannen 's morgens voor medische behandeling naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waren gebracht door twee mannen en drie vrouwen. De drie mannen - de 25-jarige Guyanees J.S., de 37-jarige Surinamer K.A. en de 37-jarige Surinamer I.L. - hadden steekverwondingen opgelopen.

Kort nadat deze drie slachtoffers de behandelruimte van de SEH waren binnengebracht, kwamen twee andere mannen ter plaatse die de behandelruimte wilden in gaan. Dat werd ze echter belet door beveiligers van het ziekenhuis. De twee mannen liepen vervolgens het terrein op, waar de begeleiders van de drie slachtoffers stonden. Eén van de twee mannen trok een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht hiermee de 27-jarige Guyanese begeleidster C.W. een ernstige wond toe in het gelaat.

Vervolgens renden de twee mannen weg waarbij een een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn haalde en daarmee intimidatieschoten loste. Een derde man wachtte de twee vluchtende mannen op in een auto die in de directe omgeving van het ziekenhuis geparkeerd stond. Nadat de twee gewapende mannen in de auto waren  gestapt, is de auto met hoge snelheid weggereden.

Volgens verklaring van de slachtoffers en begeleiders waren zij op een verjaardagsfeest in een bardancing aan de Saramaccastraat. Op een gegeven moment ontstond er een vechtpartij waarbij de slachtoffers, vermoedelijk met een mes, door een man zijn neergestoken

De slachtoffers werden per eigen gelegenheid vervoerd naar de SEH. De vermoedelijke messentrekker is de man geweest die naderhand schoten heeft gelost uit het jachtgeweer met ingekorte loop.

J.S. mocht na medische behandeling naar huis, terwijl I.L. na medische behandeling is weggelopen uit het ziekenhuis. K.A. en C.W. zijn ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen.

Kort na het incident op het AZP-terrein is door de beveiliging van het ziekenhuis en door de politie van het ressort Munder ervoor gezorgd dat de rust en veiligheid terugkeerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten