maandag 16 juli 2018

Ennia's ‘directeur/bestuurder’ volgens KvK is nu Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

CBvS bij alle Ennia-bedrijven formeel ‘directeur/ bestuurder’


Bij de Kamer van Koophandel (KvK) staat bij Ennia nu de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) ingeschreven als ‘directeur/bestuurder’. Dat is bij alle Ennia-bedrijven die onder de door het gerecht uitgesproken noodregeling vallen het geval, zo bericht vandaag, maandag 16 juli 2018, het Antilliaans Dagblad.

Bij de werkmaatschappijen - Ennia Caribe Leven, Ennia Caribe Schade en Ennia Caribe Zorg - is naast de CBCS ook Reinald Curiel ingeschreven als directeur. Commercieel directeur Curiel is het enige lid van de voormalige directie dat in functie is aangebleven, zoals de Centrale Bank eerder aankondigde toen het ontslag van de overige statutair-directeuren werd bekendgemaakt.

Behalve de directeuren zijn tevens alle commissarissen ontslag aangezegd door de Centrale Bank. Ook bij de twee overige Ennia-entiteiten waarvoor de noodregeling is toegepast - EC Investments en EC Holding - staat enkel nog de CBCS geregistreerd als directeur.

Onder EC Holding vallen de werkmaatschappijen Leven, Schade en Zorg, maar ook Ennia Global Activities (met Frederick ‘Roy’ Beaujon nog als directeur), Ennia Captive Management (waarvan de registratie al jaren terug, sinds 2001, is opgeheven) en Banco di Caribe.

Over deze laatste verklaarde financieel-economisch directeur van de CBCS, José Jardim, dat de noodregeling uitdrukkelijk niet geldt voor Banco di Caribe. Wel is bij deze bank nog sprake van stille curatoren, aldus Jardim. Bij de bank zijn Ildefons ‘Fons’ Simon, Eduardo ‘Dito’ de Kort en Percival Virgina nog altijd de directeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten