maandag 16 juli 2018

Minister Tsang: 'Het uitbaggeren van Surinamerivier laat te lang op zich wachten'

'Uitbaggeren van de vaargeul geeft ons alleen maar voordelen, de overheid wil dit graag aanpakken'


De vaargeul van de Surinamerivier moet dringend uitgebaggerd worden. De regering is naarstig opzoek naar financieringsmogelijkheden. De diepte van de vaargeul is al met een halve meter afgenomen, met als gevolg dat bepaalde grote vrachtschepen de Jules Sedney Haven niet kunnen aandoen, meldt Radio 10 zaterdag 14 juli 2018 in haar nieuwsuitzending, aldus de Ware Tijd.

Volgens minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) lijdt de economie al schade, omdat het baggeren te lang op zich laat wachten. Hij vreest, dat als er niet gauw een oplossing komt economische gevolgen, zoals stijgende winkelprijzen, niet te overzien zullen zijn.

'Als je niet baggert, dan moeten de grote schepen eerst naar Trinidad en hun vracht overladen in kleinere schepen alvorens door te reizen naar Suriname. Dat brengt heel wat kosten met zich mee. Het heeft nu al effecten op de prijzen in de winkels', aldus Tsang. 'Het uitbaggeren van de vaargeul van de Surinamerivier geeft ons alleen maar voordelen. De overheid wil dit graag aanpakken.'  Maar, al sedert 2004 zij  er regering plannen om de rivier uit te diepen!

Minister Tsang weet niet wat het probleem is, waarom men nog niet overgaat tot het uitdiepen. 'Dit kan aan de financiering liggen. Het baggeren kost minimaal 145 miljoen Amerikaanse dollar en dat is niet niks.'

Tsang - maar ook de redactie van de Ware Tijd - zou dit artikel van Suriname Mirror van 27 juni eens goed moeten lezen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten