maandag 16 juli 2018

Forse kritiek uit VHP-kanalen op pro-coaltie optreden Assembleevoorzitster

'Wat weerhoudt de voorzitster toch ervan om krachtig in te grijpen?'

- 'Als ze niets te verbergen heeft, moet ze optreden tegen blindgangers als Doekhie'
- 'Ze durft wel een VHP-Assembleelid de vergaderzaal uit te sturen, die slechts om het woord vroeg'
 

Een paar groepen binnen de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), waaronder de Jongerenraad, vraagt zich, in een zondag 15 juli 2018 uitgebrachte verklaring, af waarom de voorzitster van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, niet krachtig optreedt tegen coalitieleden die hun positie misbruiken om met modder te gooien en allerlei wilde en ongefundeerde beschuldigingen te uiten. 

'Keer op keer blijkt de voorzitter niet in staat te zijn haar partijgenoten in toom te houden, terwijl ze leden van de oppositie te pas en te onpas de mond snoert. Het meest recente voorbeeld is de manier waarop het Assembleelid Rachied Doekhie weer tekeer ging. Wat weerhoudt de voorzitster toch om krachtig in te grijpen? Is ze te bang om hem de zaal uit te zetten voor zijn wangedrag of andere disciplinaire maatregelen tegen hem te treffen? 

De voorzitster liet zich de afgelopen week weer van haar zwakste kant zien. Niet effectief, zwalkend en geen moment had ze de zaak in de hand. Het toppunt was dat ze zich verschool achter de microfoon, of die wel of niet openstond, toen Doekhie zich weer eens misdroeg. 

‘Microfoon wel of niet open’ is het slechts denkbare argument in dezen; iedereen in de zaal kon horen wat het ongeleide projectiel Doekhie uitkraamde. De oren van DNA-leden hebben geen ‘aan/uit’-knop. Het lijkt erop, dat de voorzitster spelletjes meespeelt om modder en smaad te verspreiden en het op een laffe manier te sanctioneren. Dit moet stoppen. De VHP duldt dit gedrag niet meer. 

De DNA-voorzitster heeft een rol te spelen als het gaat om het ordelijke verloop van vergaderingen en gedrag van leden. Ze moet die verantwoordelijkheid nemen en geen ‘schuiltje’ spelen. Als ze niets te verbergen heeft, moet ze optreden tegen blindgangers als Doekhie.

Het contrast is schril. Ze durft wel een VHP-lid waaronder Mahinder Jogi de vergaderzaal uit te sturen, die slechts om het woord vroeg.

Maar, optreden tegen Doekhie, die systematisch beledigend is, naar vele parlementariërs en burgers in het land, durft zij niet. DNA-voorzitster laat zich hier van haar zwakste kant zien. Dat de partij van de parlementsvoorzitster alles in het werk stelt om de VHP kapot te maken, is voor eenieder duidelijk. 

Wat ook voor eenieder duidelijk is, is dat de VHP in opmars is. De VHP groeit, de VHP verbreedt en verdiept zich. De VHP ontpopt zich als de echte nationale partij van Suriname. Een partij waar sterke en integere vrouwen zoals Krishna Mathoera weten hoe je de gemeenschap moet beschermen, niet alleen tegen criminelen, maar ook tegen blaffende, loslopende honden. Handen af van Krishna.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten