donderdag 28 juni 2018

Zorgen bij Assembleelid Bouva (NDP) over uitbreidende occupatie in het project Smalkalden

'Toezegging om nutsvoorzieningen aan te brengen, nog niet nagekomen'


'We horen uit het veld dat de occupatie in het project Smalkalden (in het district Para) zich uitbreidt en dat baart ons enorm veel zorgen', zei Assembleelid Melvin Bouva (NDP) tijdens de openbare vergadering van dinsdag, zo schrijft Starnieuws vandaag, donderdag 28 juni 2018.

Hij vroeg aan minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), om de controle in dit gebied op te voeren en ervoor te zorgen dat er geen occupatie plaatsvindt.

Het Assembleelid werd hierin ondersteund door fractiegenoot Patrick Kensenhuis, die ook zijn bezorgdheid uit over het occupatieprobleem in dit gebied. 'We kijken uit naar de oplossing van de problemen met betrekking tot het project Smalkalden. Het gaat erom, dat er een aantal mensen daar zijn die straks zullen moeten verhuizen. Ik vraag nogmaals naar het beleid met betrekking tot die occupanten.'


Bouva vroeg ook aandacht voor de andere problemen in Smalkalden. 'We weten dat er een inspanning is geweest om 600 mensen in Smalkalden te verlichten door in elk geval die belasting die erop was met hypotheken, om dat af te doen. We zijn blij daarmee. Maar, intussen hebben we feedback uit het veld, dat er is toegezegd om nutsvoorzieningen aan te brengen, helaas zien we dat nog niet.' Hij vroeg de minister om met de mensen in het gebied in communicatie te treden.

Ook Mahinder Jogi (VHP) had vragen over dit project. 'Het gebied was belast met een lening van 16 miljoen euro. Kan de regering aangeven wat de bestemming is geweest van die 16 miljoen en waarvoor het gebruikt is geworden?'

In mei maakte minister Samsoedien bekend, dat het royement op de percelen te Smalkalden is opgeheven door de bank. In 2015 zijn er door het ministerie van RGB beschikkingen uitgereikt. Nadat de mensen hun beschikking in ontvangst hadden genomen en naar de bank stapten om een hypotheek aan te vragen op het perceel, bleek dat dit reeds bezwaard was. Vanuit het ministerie heeft de overheid er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het bezwaar zo gauw als mogelijk werd opgeheven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten