donderdag 28 juni 2018

Pertjajah Luhur (PL) opent zaterdag 30 juni haar weekendwinkel

'We gaan geen pakketten verstrekken, maar mensen leren om zelfstandig te zijn'


Om in deze moeilijke tijd de samenleving tegemoet te komen, opent de Pertjajah Luhur (PL) zaterdag haar weekendwinkel te Beekhuizen, waar ze ruim 50 goederen tegen kostprijs gaat verkopen. De goederen variëren van rijst en spijsolie tot sardines, groente en vis. In de winkel zullen ook andere artikelen tegen de normale prijs worden aangeboden, maar de 50 goederen die tegen de kostprijs zullen worden verkocht zijn producten die essentieel zijn in elk huishouden. 

'We gaan geen pakketten verstrekken, maar mensen leren om zelfstandig te zijn. Landbouwers die producten hebben, mogen dat aan ons verkopen en wij verkopen die verder tegen de kostprijs', aldus PL-voorzitter Paul Somohardjo vandaag, donderdag 28 juni 2018, op Starnieuws.

Zo is rijst in bulkverpakking in Nickerie gekocht en zal deze in kleinere verpakkingen doorverkocht worden. Om de kosten te drukken zullen de meer dan 200 kernen beurtelings de weekendwinkel bemannen. Degenen die vrij zijn worden gevraagd te helpen bij het verpakken van rijst, suiker, aardappelen en andere producten.

'We mogen een verlies lijden van ongeveer Srd 1.000, maar niet meer dan dat. Dat geld zullen we moeten besteden aan bijvoorbeeld benzine voor het ophalen van de producten.' Somohardjo benadrukt, dat de winkel er niet is om winst te maken, maar een sociaal karakter draagt.

De weekendwinkel is elke zaterdag en zondag open van negen tot vier uur. De PL-voorzitter zegt, dat het een pilotproject betreft, dat bij succes ook in de andere districten zal worden geïntroduceerd.

Een ander project is het wekelijks gedenken van een sociale instelling. 'Wij zouden graag willen koken voor weeshuizen en bejaardentehuizen. Wij geven de spullen aan de kernen, die zullen koken en de tehuizen extra verwennen', geeft Somohardjo aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten