donderdag 28 juni 2018

20-Jarige arbeider geëlektrocuteerd door 12.000 volt hoogspanningskabel

(Bron foto's: Facebook)
Rinato Moesa was aan het werk bij bedrijfspand aan Duisburglaan


De 20-jarige Rinato Moesa is woensdag 27 juni 2018 tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Duisburglaan in Paramaribo geëlektrocuteerd door een 12.000 volt hoogspanningskabel. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Agenten troffen de man hangend in de bak van een hoogwerker aan.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer, dat werkzaam was bij een aannemingsbedrijf, met andere collega’s werkzaamheden uitvoerde op het dak van een pand aan de Duisburglaan.

Na schafttijd zouden de mannen weer verder gaan met de werkzaamheden. De eerste medewerkers werden door Rinato via een hoogwerker naar het dak gebracht. Het slachtoffer, dat het mechanisme bediende, zou terug naar beneden gaan om twee andere collega’s op te halen om die naar het dak te vervoeren.

Hij zou naar zeggen van de overige medewerkers hebben geroepen naar hun of ze wilden kijken of dat hij een hoogspanningskabel raakte. Bij die gelegenheid bracht hij de hoogwerker naar de richting van een 12.000 volt hoogspanningskabel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en strekte zijn arm uit naar de kabel om die vast te pakken, met het voor hem noodlottige gevolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten