donderdag 28 juni 2018

Commissie moet met voorstel komen voor nieuw verzuimstelsel op Curaçao

Minister Camelia-Römer reageert met commissie op staken huisartsen van afgifte ao-briefjes


In reactie op de dreiging van de Curaçaose Huisartsen Vereniging (CHV) om de afgifte van verklaringen van arbeidsongeschiktheid (ao-briefjes) aan patiënten, tevens werknemers, te staken, heeft minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid een commissie in het leven geroepen, die met een voorstel moet komen voor een nieuw verzuimstelsel. Dit bericht vandaag, donderdag 28 juni 2018, het Antilliaans Dagblad.

Hierbij moet rekening worden gehouden met de scheiding van verantwoordelijkheden met betrekking tot het behandelen van de patiënt-werknemer en de beoordeling van arbeidsgeschiktheid. Dat staat in de ministeriële beschikking, getekend door de minister.

Bij het besluit voor de oprichting van een commissie overweegt de minister onder andere dat er spanningen kunnen ontstaan binnen de relatie arts-patiënt wanneer behandelende artsen ook belast zijn met de beoordeling van arbeidsgeschiktheid van hun patiënten.

Ook is in overweging genomen dat ‘binnen het stelsel van sociale zekerheid op Curaçao geen wettelijke noch organisatorische voorzieningen dan wel afspraken bestaan, teneinde de mogelijke conflicten tussen behandelende en beoordelende verantwoordelijkheden met betrekking tot arbeidsongeschiktheid van werknemers te voorkomen’; en
dat mede tegen deze achtergrond de CHV dreigt de afgifte van ao-briefjes te staken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten