donderdag 28 juni 2018

90% Van internetgebruikers in Suriname via mobiele telefoon toegang tot internet

Facebook het populairste social media platform

Forse deelnamekosten Social Media Conferentie in Amerikaanse dollars, ondanks 24 sponsors


Van de circa 250.000 tot 340.000 mensen in Suriname die toegang hebben tot het internet, gaat 90 procent online via een mobiele telefoon. Dat blijkt uit cijfers die gisteren zijn gepresenteerd tijdens de Social Media Conference Suriname 2018 25 en 26 juni. 

Op de tweede editie van deze conferentie - waarvoor om deel te kunnen nemen aan de conferentie en aan workshops forse bedragen in Amerikaanse dollars moesten worden betaald, terwijl de conferentie maar liefst 24 sponsors had (!) - kwam verder naar voren, dat Facebook erg populair is in Suriname. Het land zou zo'n 330.000 accounts tellen.


Hoewel er een toename te merken is van Surinamers op Instagram, Snapchat, Twitter en Youtube, blijft Facebook verreweg het populairste social media platform.

Gebruikers van internetdiensten in Suriname moeten wel geduld hebben als ze online gaan. Eerder deze maand werd bekend dat Suriname de traagste verbindingen heeft van het Caraibisch gebied.

De gepresenteerde cijfers zijn echterzeer globaal en kunnen een vertekend beeld geven. Het is bijvoorbeeld op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, dat het aantal mensen die toegang heeft tot het internet (250.000-340.000) niet preciezer kan worden weergegeven. Het is een grove schatting. Ook kan een vraagteken geplaatst worden bij het aantal, geschatte, Facebookaccounts van 'zo'n 330.000'. Dat aantal kan zeer vervuild zijn, immers velen hebben meerdere accounts en veel accounts zijn inactief.

(Suriname Mirror/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten