woensdag 6 juni 2018

Woningstichting Sekrepatu beëindigt beheer- en managementovereenkomsten met overheid

'Overheid niet bereid of niet in staat verandering te brengen in problemen'


Woningstichting Sekrepatu beëindigt per 1 juli de beheer- en managementovereenkomsten met de overheid die in 2011 zijn gesloten. Het gaat om woningbouwprojecten te Hanna’s Lust, Waterland, Leiding 10A en Richelieu. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, woensdag 6 juni 2018.

De bedoeling was om in de complexen het leefmilieu optimaal te bevorderen. De uitvoering van de overeenkomsten is niet vlekkeloos verlopen en Sekrepatu krijgt voortdurend te maken met ontevreden bewoners.

Medewerkers van onder andere het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie hebben onjuiste informatie verstrekt. Bewoners blijven publiekelijk hun ongenoegen uiten over zaken waarvan ze denken dat Sekrepatu ermee belast is, zoals het onderhouden van bermen en trenzen. Dat blijkt uit een brief van Lloyd Kotzebue, manager van Sekrepatu, aan bewoners van het woningbouwproject Richelieu.

Hij schrijft, dat de stichting het ministerie heeft gevraagd om duidelijkheid aan de kopers te verschaffen, maar dat is niet gedaan.

'Na jarenlang geconfronteerd te zijn met de problemen en omdat de overheid niet bereid of niet in staat is daarin verandering te brengen, heeft de stichting besloten om de dienstverlening vanaf 1 juli 2018 te beëindigen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten