woensdag 6 juni 2018

Vicepresident Adhin benoemd tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster

(Bron foto: NII)
President Bouterse verrast Adhin compleet met hoogste onderscheiding

- Adhin krijgt onderscheiding voor zijn verdiensten als jarenlang voorzitter Culturele Unie Suriname 
- Adhin: 'Er zijn misvattingen over de president en ook vijandigheden'


President Desi Bouterse heeft gisteravond, dinsdag 5 juni 2018, vicepresident Ashwin Adhin compleet verrast met de hoogste onderscheiding. Hij werd benoemd tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname. Het staatshoofd decoreerde Adhin bij de herdenking van 145 jaar Hindostaanse immigratie, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Eerder op de dag had hij 32 personen van Hindostaanse afkomst gedecoreerd voor hun bijzondere verdiensten.


Adhin kreeg de hoogste onderscheiding voor de verdiensten als jarenlang voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS). Bouterse zei, dat de CUS niet meer weg te denken is uit de samenleving. Hij bedankte Adhin voor alles wat hij voor het land heeft gedaan.

Voor Adhin is er geen grotere eer dan deze onderscheiding te krijgen van deze president. Hij is volgens Adhin een inspiratiebron voor velen. Hij is een legende in het land. Het lijkt alsof de president volgens Adhin al 200 jaar rondloopt, zoveel verhalen zijn er over hem. 'Er zou een boek moeten komen met de 'parabels van de grootmeester.'

Er zijn volgens de vicepresident misvattingen over de president en ook vijandigheden. Maar, zelfs de vijand raakt geïnspireerd door hem, meent Adhin. Hij had geen woorden genoeg om de president te bedanken en ook zijn echtgenote, zonder wie hij geen millimeter verder zou komen, aldus het NII. Zij staat hem in alles bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten