woensdag 6 juni 2018

46-Jarige rijschoolhouder/-instructeur aangehouden voor seksueel misbruik cursiste (19)

Slachtoffer heeft een lichte geestelijke beperking

Afdeling Jeugdzaken Korps Politie Suriname zou behandeling van  zaak weken hebben laten liggen


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, woensdag 6 juni 2018, dat de politie afgelopen vrijdag de 46-jarige rijschoolhouder tevens rijinstructeur B.D. in verzekering heeft gesteld, verdacht van verkrachting van een cursist met een lichte geestelijke beperking. 

Een familielid van het 19-jarig slachtoffer vertelde het dagblad, dat de rijschoolhouder misbruik heeft gemaakt van de cursiste. Hij heeft eerst in februari dit jaar het meisje betast aan haar borsten. Het slachtoffer had hierover niets aan haar ouders verteld.

Nadat zij haar theoretisch gedeelte had behaald, ging zij voor haar praktisch rijexamen. Voordat zij haar rijexamen zou afleggen, moest zij oefenritten rijden met de rijschoolhouder. In april bracht de verdachte het meisje naar een afgelegen gebied, waar hij het meisje seksueel heeft misbruikt.

Het slachtoffer heeft haar moeder geïnformeerd over het misbruik, die gelijk daarna aangifte deed bij de politie.

Volgens het familielid heeft de afdeling Jeugdzaken de behandeling van deze zaak overgenomen en bleef de zaak weken daar liggen. De familie heeft uiteindelijk opnieuw een klacht gedeponeerd bij de politie. De politie, die dus voor een tweede keer deze klacht ontving, heeft actie ondernomen en de verdachte aangehouden. Hij is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

De man ontkent de strafbare feiten te hebben gepleegd. Het familielid vraagt zich af of deze verdachte meerdere vrouwelijke cursisten tot slachtoffer kan hebben gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten