woensdag 6 juni 2018

Venezolaan met maat 68 krijgt hulp van een Duitse schoenmaker

(Bron foto's: Guinness World Records)
Jeison Rodriguez, 22, heeft de grootste voeten ter wereld


De 2m36cm lange man met de grootste voeten ter wereld krijgt nieuwe schoenen van een Duitse schoenmaker. Jeison Rodriguez, 22, uit Venezuela, heeft schoenmaat 68. De afgelopen vijf jaar heeft een schoenmaker in de Duitse stad Vreden, bij de Nederlandse grens, zijn unieke schoenen voor hem gemaakt.

Rodriguez' linkervoet is 40,55 centimeter lang, terwijl zijn rechtervoet 40,57 is, waarmee ze de grootste voeten ter wereld zijn, zoals maandag 4 juni 2018, bevestigd is door het Guinness Book of World Records.


Rodriguez, uit de stad Maracay in het noorden van Venezuela, verliet voor de eerste keer zijn land om zijn eerste reis te maken naar Georg Wessels, de schoenmaker van Vreden. Hij zei dat hij heel dankbaar is, dat hij naar Europa kon reizen en terug kan komen met vier paar schoenen.

Het supersize schoenatelier van Wessels biedt al jaren hulp aan mensen met grote voeten.

Zonder de hulp van het Münsterland, zegt Rodriguez' nicht die in Duitsland woont, zou hij waarschijnlijk nog steeds rondrennen in versleten sandalen. Of in zelfgemaakte schoenen van oude autobanden, uitgelachen door zijn klasgenoten. 'Als hij nog kon lopen', voegt Wessels eraan toe.


(Suriname Mirror/schwaebische.de/aerztezeitung.de/Gulf Times/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten