woensdag 6 juni 2018

Bijeenkomst vicepresident Adhin en vaste Assemblee-commissie 'kwestie Suralco' gaat niet door

Waarom bespreking niet doorgaat en wie die heeft afgeblazen is nog niet bekend


De bijeenkomst die vicepresident Ashwin Adhin vanmiddag, woensdag 6 juni 2018, om twaalf uur zou hebben met de vaste Assemblee-commissie 'kwestie Suralco' en de leiding van De Nationale Assemblee, is afgeblazen. Waarom de bespreking niet doorgaat en wie die heeft afgeblazen is nog niet bekend, zo meldt Starnieuws.

De oppositie had moeite met de bijeenkomst die Adhin gepland had met de presidentiële commissie en de ministers van Handel, Industrie & Toerisme en Natuurlijke Hulpbronnen.

De oppositieleden Asiskumar Gajadien (VHP) en Gregory Rusland (NPS) hadden eerder al laten weten, dat ze een openbare vergadering willen en niet achter gesloten deuren willen praten over deze kwestie.

In De Nationale Assemblee was het besluit genomen op 17 mei, dat de regering de beloofde definitieve overeenkomst en de wijziging van de Brokopondo overeenkomst moet doen toekomen aan het college. Deze toezegging was reeds gedaan in december 2017 door de regering tijdens een openbare vergadering.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft op 21 mei president Desi Bouterse hierover een brief gestuurd. Zij heeft aangekondigd tijdens een vergadering vorige week, dat binnen twee weken - met of zonder antwoord - een openbare vergadering wordt uitgeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten