dinsdag 5 juni 2018

Werner Wiels, voormalig voorzitter van het MDPT, doorbreekt de stilte op Curaçao

Wiels: 'Er is een heksenjacht tegen mij gaande met laster, leugens en gefabriceerde verhalen’

 
Werner Wiels, voormalig voorzitter van het MDPT (Multi Disciplinair Project Team), doorbrak gisteren in een persconferentie (zie hierna) de stilte over zijn deelname aan het team belast met het moderniseringsproject van de Isla-raffinaderij, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 5 juni 2018.

Volgens Wiels is er een heksenjacht tegen hem gaande. Het beeld dat hij als voorzitter solo optrad, niet meewerkte om informatie over het team aan zijn opvolger en anderen te geven en informatie achterhield, wordt door hem omschreven als ‘laster, kwaadaardig kwaad, leugens en gefabriceerde verhalen’.

Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) is nog voordat hij aantrad en op verzoek van Wiels, die toen nog voorzitter was van het MDPT, ingelicht over de stand van zaken bij het team, zo stelde Wiels. De voormalige premiers Ben Whiteman (PS), Hensley Koeiman (MAN) en Gilmar Pisas (MFK) zijn ook ingelicht over de gang van zaken.



Op de beschuldiging, dat hij als voorzitter niet de informatie had overgedragen stelde Wiels, dat KPMG alle digitale informatie over het MDPT heeft opgeslagen. Afgezien daarvan was er bij het MDPT een server met kopieën van alle bestanden, en zijn alle documenten na zijn aftreden overhandigd, aldus Wiels, die verklaarde, dat hij veel bestanden die hij al had overhandigd, ook aan de rechter heeft gegeven. Daarbij zouden ook opnames van presentaties van hem en het MDPT zijn opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten