dinsdag 5 juni 2018

Nationale Garde Venezuela neemt 118 kilo cocaïne in beslag in Santa Elena de Arenales, Merida

Man (37) vervoerde de cocaïne in een verborgen compartiment van zijn voertuig


De Bolivariaanse Nationale Garde heeft 118 kilo cocaïne in beslag genomen in een operatie in Santa Elena de Arenales, in de staat Merida, aldus de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken, Justitie en Vrede, Nestor Reverol maandag 4 juni 2018.

Op Twitter plaatste Reverol een bericht, dat veiligheidsfunctionarissen een 37-jarige man zonder papieren arresteerden die de illegale substantie in een verborgen compartiment van zijn voertuig vervoerde.



In de loop van 2018 namen de Venezolaanse autoriteiten ongeveer 14 ton verdovende middelen in beslag in gezamenlijke acties van verschillende wetshandhavingsinstanties op het nationale grondgebied.

De directeur van het Nationale Anti-Drugs Bureau, Jose Grillo, benadrukte in recente verklaringen aan de pers, de effectiviteit van de acties ter bestrijding van drugshandel, erkend door de Verenigde Naties en andere multilaterale organisaties.

Grillo bekrachtigde ook het engagement van overheidsinstellingen om logistieke plannen te ontwikkelen om de consumptie van illegale stoffen in het land te voorkomen en daarom zijn ze op weg om strategieën te bespreken om gewassen uit te roeien die worden gebruikt voor de productie van verdovende middelen.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten