dinsdag 5 juni 2018

Surinaamse (71) neemt namens Nederland deel aan WK powerliften

Het geheim van Ina Koolhaas Revers: 'Heel veel seks en sport, maar ook discipline'

(Bron screenshot: AT5)

Ze is 71 jaar jong en lift met gemak 135 kilo. Ina Koolhaas Revers doet namens Nederland mee aan het WK powerliften. Haar geheim, ‘heel veel seks en sport’, maar ook discipline. 

'Discipline heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was militair en wij waren de eerste generatie Surinamers in Nederland. Mijn ouders leerden ons aan om altijd meer ons best dan anderen te doen, omdat mensen extra op buitenlanders letten', zegt ze dinsdag 5 juni 2018 in een uitgebreid interview met Het Algemeen Dagblad, aldus Waterkant.net.

Powerlifting is een krachtsport die zich concentreert op drie verschillende bewegingen/lifts: Squat (kniebuigen), Benchpress (bankdrukken), Deadlift (een gewicht van de grond tillen). De sport draait er om een maximaal gewicht met correcte uitvoering in één keer te verplaatsen.

Met een enorme halter ging de Amsterdamse zender AT5 samen met Ina Amsterdam-Zuidoost in, om de proef op de som te nemen en dat leverde een hoop gelach op. Waar de meeste mensen de halter nog geen millimeter van de grond krijgen, tilt Ina het gevaarte zo de lucht:



De sport is een van de meest beoefende krachtsporten, met mannen en vrouwen uit 78 landen die het beoefenen. Het is een individuele sport, waarbij zelf-verbetering centraal staat.

Ina Koolhaas Revers doet woensdag 6 juni mee aan het wereldkampioenschap powerliften in Calgary (Canada).

Zij is in haar wedstrijdcategorie de eerste deelneemster afkomstig uit Nederland ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten