dinsdag 5 juni 2018

Bus- en boothouders Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) rijden en varen 6 juni niet

Overheid heeft nog niet uitbetaald over de maanden maart en april


De bushouders die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) rijden morgen niet. Ook de boten zullen niet varen. Dit besluit is gisteravond genomen tijdens een spoed algemene vergadering van de Organisatie van Surinaamse Bus- en Boothouders (OBS). 

Ondervoorzitter Iwan Woon van de OBS zegt vandaag, dinsdag 5 juni 2018, op Starnieuws, dat de overheid nog niet heeft uitbetaald voor maart en april. Ook het afgesproken bedrag van 25%, dat met terugwerkende kracht moest worden betaald van augustus tot november, is niet overgemaakt.

De OBS heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie vorige week aangegeven, dat de situatie precair is. Buseigenaren zijn niet meer in staat brandstof te kopen en chauffeurs te betalen. Zij krijgen ook geen krediet meer bij pompen.

Woon merkt op, dat beloofd was door het ministerie om alles in het werk te stellen opdat de betaling zou plaatsvinden. De bushouders hebben echter nog geen geld gezien op hun rekening. De OBS hoopt dat de overheid zo snel mogelijk overgaat tot de betaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten