dinsdag 5 juni 2018

Honderdduizenden mensen op de been in Sao Paulo's, Brazilië, 22e gay pride-parade

Parade concentreert zich rond de nationale verkiezingen in oktober
 

'We hebben veel rechten bereikt en er zijn nog veel meer te overwinnen'


Honderdduizenden mensen verzamelden zich zondag 3 juni2018 in de grootste stad van Brazilië voor de 22e gay pride-parade, die wordt beschouwd als een van 's werelds grootste. Zwaaiende LGBT-regenboogvlaggen in een carnaval-achtige sfeer, paradeerden deelnemers door Sao Paulo's met wolkenkrabbers omzoomde Avenida Paulista op muziek uit 18 geluidswagens.

Feestvierders van alle leeftijden, veel met kleurrijke pruiken, zware make-up en veelkleurige kostuums, vulden meer dan 10 stadsblokken.



De parade concentreerde zich rond de nationale verkiezingen in oktober. Het thema was 'Power for the LGBT - Our Vote, Our Voice', zei Claudia Regina, voorzitster van de homorechtengroep die het evenement organiseerde.

Regina zei op de officiële Facebook-pagina van het evenement, dat het doel 'is om de homogemeenschap attent te maken op het belang om zijn kandidaten zorgvuldig te kiezen.' 'We hebben veel rechten bereikt en er zijn nog veel meer te overwinnen', zei ze. 'We kunnen niet verliezen wat we hebben bereikt met politieke onwetendheid, en samen kunnen we een tolerantere en meer respectvolle wereld promoten met minder LGBT-fobieën.'

Bovenop één geluidsvrachtwagen riep een drag queen genaamd Tchaka: 'Dit jaar moeten we het Congres in het gezicht slaan.' De menigte reageerde door te roepen om de afzetting van de wijdverbreide impopulaire president van Brazilië, Michel Temer.


Voor deelnemer Camilla Wotton was de mars vooral belangrijk vanwege de focus op de verkiezingen. 'Ik denk dat we geen LGBT-stem hebben in de politiek, dus dit jaar is erg belangrijk, zo niet de belangrijkste die we ooit hebben gehad', zei ze.

Een andere deelnemer, Vinicius Guimaraes, zei dat het evenement een oproep is voor respect voor de LGBT-gemeenschap: 'We willen respect zoals andere mensen hebben', zei hij, eraan toevoegend dat de mars niet 'voor homo's, maar voor iedereen' was.




(Suriname Mirror/CBS News/Estadao/TV Foco/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten