vrijdag 8 juni 2018

Weg naar Carolina wordt weer begaanbaar gemaakt

(Bron foto's: BIC Para)
Weg is beschadigd geraakt door trucks met zware ladingen en regenval


Ondernemers uit de omgeving Mapane maken de weg naar Carolina weer begaanbaar, nadat die beschadigd raakte door zware ladingen en regenval. Het districtsbestuur van Para heeft donderdag 7 juni 2018 een bijeenkomst gehouden over de rehabilitatie en het structurele onderhoud van deze weg, aldus het Burger Informatie Centrum (BIC) Para. 

Er worden zware machines ingezet om de grote gaten te dichten met steenslag, sleuven te graven, wegtrenzen aan te leggen en het wegdek te egaliseren.


Eerder in de maand mei hebben dorpsbewoners van Cassipora de weg gebarricadeerd, om te voorkomen dat er zwaar verkeer overheen ging. Het ondernemers collectief, de politie van Paranam, het traditionele bestuur van Cassipora en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht buigen zich over voorstellen voor continue onderhoud en het veiligheidsaspect op de weg.

De districtsraad van Para zal bijeenkomen om de voorstellen verder te verwerken in een districtsbesluit. Hiermee moet een aanzet worden gegeven voor regelgeving met betrekking tot zwaar transport.

De werkzaamheden moeten volgende week worden afgerond, waarna de weg wordt opgeleverd. De participerende bedrijven die zich hebben ingezet voor de rehabilitatie van de weg zullen verdere afspraken maken met de overheid. De weg blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer boven 5 ton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten