vrijdag 8 juni 2018

Het ontbrak ontheven waarnemend korpschef Chin aan goede communicatie-vormen

Minister Getrouw voelde zich door Chin gepasseerd en miskend


Commissaris Antonio Chin is uit zijn functie als waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname gezet, omdat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zich door hem gepasseerd en miskend voelde. Een aantal zaken, dat recentelijk binnen het korps heeft plaatsgevonden, vernam de bewindsman via de pers of te elfder ure via een WhatsApp-bericht van de korpschef, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 8 juni 2018.

Getrouw zou onder meer over bepaalde ontwikkelingen en acties die te maken hebben met het onderzoek naar de recente berovingen voor de kust in het ongewisse zijn gelaten door de korpschef. Zo blijkt uit brieven die de bewindsman de afgelopen dagen naar Chin heeft gestuurd.

In een brandbrief van 1 juni wordt Chin erop gewezen, dat hij zich vaak niet heeft gehouden aan de rapportageplicht jegens 'het bevoegd gezag, in dezen de minister van Justitie en Politie'. De korpschef werd verweten in de eerste week van mei gesprekken te hebben gearrangeerd met de politie van Guyana zonder met de minister te hebben afgestemd of 'vooraf toestemming en goedkeuring' van de bewindsman te hebben gekregen.

Getrouw stelt verder, dat hij op 13 mei via de media vernam, dat in de moordzaak van een politieagent een verdachte zich had gemeld en was aangehouden. Het schoot de minister ook in het verkeerde keelgat, dat hij één dag vóór vertrek via WhatsApp door Chin op de hoogte werd gesteld dat een delegatie van het korps 20 mei naar Guyana zou vertrekken. 'Ook in dit geval heeft u geen afstemming gepleegd met de minister', stelt Getrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten