vrijdag 8 juni 2018

Crècheleidsters Ingrid-crèche van ‘s Lands Hospitaal strijden voor voortbestaan crèche

Personeel Ingrid-crèche overhandigt petitie aan Assemblee


Crècheleidsters van de Ingrid-crèche van ‘s Lands Hospitaal hebben gisteren een petitie aangeboden aan verschillende overheidsinstanties en De Nationale Assemblee (DNA). In de petitie vragen zij dat DNA-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons haar invloed aanwendt om de crèche te laten bestaan, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 8 juni 2018. 

Er worden meer dan negentig kinderen opgevangen en er werken vijftien personen. Geerlings-Simons, die de petitie niet zelf in ontvangst kon nemen, omdat zij in een vergadering zat, liet zich vertegenwoordigen door twee van haar medewerksters.

Crècheleidster Aretha Winter, die de petitie voorlas, zegt dat de directie van de instelling plotseling heeft aangekondigd, dat op 15 september de crèche voorgoed de deuren sluit. Er is totaal niet gesproken over wat er zal gebeuren ten aanzien van de opvang van de kinderen en meer nog de arbeidsplaatsen van de medewerkers.

Volgens Winter heeft de directie als reden voor de sluiting opgegeven, dat het financieel niet langer haalbaar is de crèche in stand te houden en de salarissen van de leidsters te betalen. 'Wij begrijpen er niets van, omdat de crèche voor een deel wordt gedraaid uit de opbrengsten die de ouders van de kinderen maandelijks betalen.'

De instelling biedt opvang aan kinderen van personeel dat werkt bij 's Lands Hospitaal, Sint Vincentius Ziekenhuis en elders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten