vrijdag 8 juni 2018

Medewerk(st)ers ABS bieden petitie aan aan Assembleevoorzitster

Personeel al meer dan een maand in actie voor loonsverhoging


Medewerk(st)ers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) zijn gisteren naar De Nationale Assemblee (DNA) gegaan, waar ze met ondersteuning van het bestuur van de Progressieve Vakcentrale 47 (C-47) een petitie aangeboden hebben aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. 

De ABS-medewerk(st)ers voeren al meer dan een maand actie om aandacht te vragen voor een loonsverhoging. Door de actie is het inflatiecijfer van april niet gepubliceerd, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 8 juni 2018.

De werknemersbond bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek (WOABS) heeft sinds 2016 geen verhoging kunnen bewerkstelligen zoals overeengekomen in de collectieve arbeidsovereenkomst. 'Vanwege de slechte economische situatie vechten ze al zeker twee en een half jaar voor een stuk correctie op hun loon. In hun verhouding met de directie zijn ze er niet uitgekomen. Ze zijn al twee keer beland bij de Bemiddelingsraad en zijn er ook niet uitgekomen', zegt Robby Berenstein, voorzitter van C-47.

Hij geeft aan dat er heel wat brieven zijn geschreven naar het ministerie van Financiën, waaronder het ABS valt. Er is volgens de vakbondsleider geen reactie gekomen op de brieven.

'De mensen hebben zich tot ons gewend als moederorganisatie. We hebben terstond de vicepresident van dit probleem op de hoogte gesteld. We hebben nul op het rekest gekregen tot nu toe', liet  Berenstein Geerlings-Simons weten.

'Voorzitter, u weet als geen ander wat het belang van het ABS is. Het lijkt alsof het de autoriteiten weinig doet. De mensen krijgen geen enkel response op hun brieven.' Berenstein hoopt, dat DNA de regering ertoe kan drijven om het probleem op te lossen.

De Assembleevoorzitster heeft beloofd, dat de petitie onder de aandacht gebracht wordt van de regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten