vrijdag 8 juni 2018

Voordrachten van Ashok Rambali en Hanisha Jairam voor RvC Canawaima vallen slecht binnen NDP

Rambali is waarnemend directeur van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS)

'Jairam is districtsadministrateur in Nickerie en mag geen neven- en of politieke functies invullen'


De voordrachten van Ashok Rambali en Hanisha Jairam voor de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Canawaima Management Company (CMC), het bedrijf verantwoordelijk voor de veerverbinding tussen Suriname en Guyana, is niet correct en moet gelijk teruggedraaid worden. Dit zegt een hooggeplaatst lid van de Nationale Democratische Partij (NDP) namens een groep ontevreden partijleden donderdag 7 juni 2018 in het Dagblad Suriname. 

De voordracht van Rambali wordt als moreel-ethisch verkeerd bestempeld, omdat dit lid tegelijkertijd ook gedelegeerd commissaris en waarnemend directeur is van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS).

'Hoe gaat een RvC-lid van Canawaima bij zichzelf rapporteren als SMS-directeur? Rambali heeft al drie functies: hij is inspecteur van onderwijs, waarnemend directeur SMS en gedelegeerd commissaris SMS. Al deze functies zijn gewoon niet verenigbaar.'

In de kwestie van Hanisha Jairam, die voorgedragen is als president-commissaris, zegt de NDP’er dat deze benoeming in strijd is met wettelijke regels. 'Jairam is districtsadministratrice in Nickerie en mag geen neven- en of politieke functies invullen. Anders moet zij eerst afstand doen als districtsadministrateur', benadrukt de NDP’er.

Volgens hem wordt met de voordracht van Jairam, Rambali en Olton Helstone door minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie in feite ook voorbij gegaan aan het voorstel van president Desi Bouterse om door middel van het benoemen van Nickerianen, deskundige personen binnen de organisatie, transport- en verblijfkosten te besparen voor stedelingen.

'Nu zet je weer stedelingen, die elk weekend met hun gezin zullen declareren bij Resicence Inn', aldus de bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten