vrijdag 8 juni 2018

Inheems dorp Galibi kampt al enige tijd met wateroverlast

Overlast door regenbuien en sterk verwaarloosde lozingen 


Het inheemse dorp Galibi aan de oostkust van Suriname kampt al enige tijd met wateroverlast. Behalve door de zware regenval van de afgelopen periode, komt dit door de slechte afwatering; de lozingen zijn sterk verwaarloosd. 

Districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne wil werken aan een duurzame oplossing voor het wateroverlastprobleem. Nadat de melding van het probleem hem via de bestuursdienst bereikte, ondernam hij stappen om het aan te pakken.


Hij heeft woensdag 6 juni 2018 samen met zijn staf en vertegenwoordigers van het Rode Kruis en Assembleelid Grace Watamaleo (NDP) een bezoek gebracht ter oriëntatie van het wateroverlastprobleem. Er zal een graafmachine worden ingezet.

Ook is geconstateerd, dat er duikers geplaatst moeten worden bij een lozing van het dorp. Er is hulp ingeroepen van ondernemer Vabi om de graafmachine per ponton over te brengen naar Galibi. Kapitein Ricardo Pane verwacht een structurele oplossing voor het afwateringssysteem. Daarvoor ziet hij verschillende actoren bij elkaar komen om een plan op te stellen.

Jake Pinas van het Rode Kruis geeft aan dat zij ook hun schouder onder het werk zullen zetten. Zij kunnen acute hulp bieden als het gaat om noodsituatie. Het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) is op de hoogte gebracht van de situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten