zaterdag 2 juni 2018

Venezuela gaat activisten ofwel politieke gevangenen vrijlaten

(Bron foto: Twitter)
De Venezolaanse 'regering is volledig klaar voor een eerlijke, oprechte en constructieve dialoog'

'De deuren staan ​​open voor diegenen die het pad van vrede en verzoening'


Venezuela heeft vrijdag 1 juni 2018 besloten om activisten vrij te laten die tegenstanders van de regering als politieke gevangenen beschouwen in een gebaar dat gericht is op het herenigen van de gebroken natie. Communicatieminister Jorge Rodriguez beloofde dat een waarheidscommissie verschillende zaken onder de loep gaat nemen.

Procureur-generaal Tarek William Saab zei, dat de lijst van personen die  mogelijk in vrijheid worden gesteld 'breed en belangrijk' is, maar hij noemt geen namen.

De Venezolaanse 'regering is volledig klaar voor een eerlijke, oprechte en constructieve dialoog', zei president Nicolas Maduro vrijdag in een tweet. 'De deuren staan ​​open voor diegenen die het pad van vrede en verzoening kiezen.'


Het probleem was een knelpunt tijdens verzoeningsgesprekken, en oppositieleider Laidy Gomez zei dat discussies met Maduro, een dag ervoor, gericht waren op het beëindigen van politieke vervolgingen.



Mensenrechtengroepen zeggen, dat Venezuela illegaal honderden mensen gevangen houdt.

In een toespraak na zijn betwiste herverkiezing op 20 mei voor een tweede termijn van zes jaar, riep Maduro dat enkele gevangenen worden vrijgelaten, maar uitgesloten van de vrijlating zijn degenen die van moord worden beschuldigd.

In mei liet zijn regering 20 mensen vrij die werden gearresteerd tijdens protesten tegen grootschalige stroomuitval en de Amerikaan Joshua Holt, die bijna twee jaar geleden werd gevangen gezet wegens wapenbezit, dat Amerikaanse functionarissen als onzin beschouwden.

Maar mensenrechtenorganisaties hekelen wat zij een draaideur noemen, door te zeggen dat ambtenaren sommige mensen vrijlaten, maar anderen vasthouden.

(Suriname Mirror/Associated Press/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten