zaterdag 2 juni 2018

Jogi (VHP) luidt in Assemblee alarm over wateroverlast Weg naar Zeegebied

Ook Breeveld (DOE) vraagt specifiek aandacht voor een afwaterings- probleem


VHP-parlementariër Mahinder Jogi wil concreet van de regering weten welke maatregelen getroffen zullen worden om de zeedreiging in het Weg naar Zeegebied aan te pakken. Een delegatie van het parlement heeft enkele jaren geleden een bezoek gebracht aan het Weg naar Zeegebied. Toenmalig minister van Openbare Werken Rabin Parmessar had de bewoners beloofd dat er een dijk gefinancierd uit de middelen van de Islamic Development Bank (IsDB) zou komen.

'Wij zijn nu drie jaren verder. De regering had toen een hulpdam gebouwd, maar de bedreiging is er weer. Bewoners zijn in paniek, landbouwgebieden worden vernietigd, bezittingen raken vernield en demotivatie neemt toe', benadrukte Jogi donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Sagblad Suriname vrijdag 1 juni 2018.

Volgens de parlementariër gaat het om een ernstige zaak, omdat een deel van het Surinaams grondgebied langzamerhand door de zee wordt opgevreten. De VHP’er benadrukte ook, dat er een concreet landelijk plan voor wateroverlast en transparantie moet komen.

Carl Breeveld (DOE) heeft specifiek aandacht gevraagd voor het afwateringsprobleem aan de Theodorusstraat te Land van Dijk. Volgens hem is de regen niet zozeer het probleem, schrijft de Ware Tijd.


'Het gaat erom dat de afwatering gewoon niet werkt. Er zijn kolkenzuigers geweest van Openbare Werken om het probleem op te lossen, maar het probleem ligt in de lozingen zelf.' De politicus heeft ook gevraagd om een structurele oplossing voor het probleem van wateroverlast op scholen. Hierdoor zijn scholen soms genoodzaakt om de deuren te sluiten, waardoor de kinderen geen onderwijs kunnen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten