zaterdag 2 juni 2018

Staking PLO voorlopig in de ijskast

Bestuur Particuliere Lijnbushouders Organisatie had positief onderhoud met leiding OWT&C

Uiterlijk 8 juni 2018 wordt de brandstofcompensatie overgemaakt


Het bestuur van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft na een positief onderhoud met de leiding van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gisteren besloten om de staking vooralsnog on hold te zetten. Dit bevestigt John Biffe, ondervoorzitter van PLO, vandaag, zaterdag 2 juni 2018, in het Dagblad Suriname. 

De PLO had woensdag een ultimatum gesteld aan de autoriteiten om uiterlijk op 1 juni 2018 de brandstofcompensatie over te maken en wel voor 6 maanden, aangezien er thans sprake is van een achterstand van 8 maanden. Alhoewel hieraan geen gehoor is gegeven, is de staking afgelast.

Biffe wil niet teveel details hierover kwijt. Hij deelt wel mee, dat de leiding van het ministerie ingestemd heeft om uiterlijk 8 juni 2018 de brandstofcompensatie over te maken. Of hiermee 6 maanden van de achterstand wordt ingelopen, is nog niet duidelijk.

Over de verhoging van de brandstofcompensatie is er evenmin geen informatie prijsgegeven. Volgens Biffe heeft de PLO medewerking beloofd, met dien verstaande dat de uitbetaling volgende week op gang komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten