zaterdag 2 juni 2018

Onderzoek naar vermeende ISIS-dreiging nog in volle gang

'Wij zijn hard op weg, het ziet er positief uit'
 
Op verschillende locaties en objecten vindt zowel zichtbare als onopvallende surveillance plaats


Opsporingsdiensten en veiligheidsautoriteiten zijn nog bezig met onderzoek naar de vermeende ISIS-dreiging vorige week op Facebook. In hoeverre snel klaarheid kan worden gebracht is vooralsnog onduidelijk. De politie heeft indicaties in welke richting gezocht moet worden, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 2 juni 2018.


'Wij zijn hard op weg. Het ziet er positief uit. Wij kunnen de gemeenschap geruststellen', zei hoofdinspecteur Roberto Prade donderdag tijdens een persconferentieover de stand van het onderzoek.

Het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit merkte donderdag op dat deze kwestie langs twee sporen wordt aangepakt. Prade gaf aan, dat via het internet geprobeerd wordt te achterhalen wie de bedreiging vorige week vrijdag op Facebook heeft geplaatst. Bij het onderzoek worden ICT-deskundigen en externe krachten betrokken. Vooralsnog is er geen hulp van het buitenland ingeroepen.

Prade legde uit, dat ofschoon bepaalde plekken werden genoemd in het Facebook-dreigement, de autoriteiten ook bij andere, vooral vitale objecten, de veiligheid hebben opgevoerd. Er werd rekening gehouden met een mogelijke afleidingsmanoeuvre in het dreigement terwijl andere doelen in het vizier waren.

Op verschillende locaties en objecten vindt zowel zichtbare als onopvallende surveillance plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten