vrijdag 22 juni 2018

SAIL-directeur blikt op 63e verjaardag staatsbedrijf tevreden terug op 2017

Bedrijf wil meer aandacht besteden aan ijs-afdeling, een belangrijke inkomstenbron


Het parastatale bedrijf SAIL N.V. heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in infrastructuur, om het bedrijf weer op de rails te zetten. Van januari 2018 tot en met heden heeft SAIL 18 containers garnalen en vis verscheept naar onder andere de VS, het Caraïbisch gebied, Europa en Azië - in 2017 werden 18 containers verscheept. 

De onderneming bestond woensdag 63 jaar en directeur Paul Lank blikt tevreden terug op het afgelopen jaar. Lank zegt, dat het bedrijf behouden moet worden door nieuwe uitdagingen aan te gaan, zeker ook omdat de visserijsector niet statisch is.

In het traject naar succes onderging het bedrijf ook een dip, zeker als er gedacht wordt aan vermindering van de vangst van Seabob garnalen en de stijgende exploitatiekosten voor marine shrimps door de verhoogde brandstofprijzen, aldus de afdeling Voorlichting van SAIL, zo schrijft Starnieuws vrijdag 22 juni 2018,

Het bedrijf wil, om zijn productiecapaciteit te verhogen, meer aandacht besteden aan zijn ijsunit, die een belangrijke inkomstenbron vormt.

Lank zegt ,dat met het staatshoofd en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij is gesproken over de beleidsvoornemens van het bedrijf. Hij hoopt dat binnenkort gestart wordt met de uitvoering, zodat de toename van het marktaandeel op de lokale en internationale markt versneld kan plaatsvinden. Tot de beleidsvoornemens behoren onder meer het uitbaggeren van de haven, zodat de vissersboten efficiënter kunnen aanmeren aan de haven, de aanschaf van 'value adding equipment' inclusief gebouwen, om de continuïteit van het bedrijf te garanderen en de opkoop van ruw product voor een flexibelere operatie.

De SAIL-dochteronderneming Seafood Industries Suriname (N.V. SIS) is op 6 juni 2018 weer geplaatst op de EU-lijst, waardoor het bedrijf Seabob garnalen rechtstreeks kan exporten naar de EU-landen. Het bedrijf zal ook starten met het proces voor ISO-22000 certificering, aldus SAIL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten