vrijdag 22 juni 2018

Colombiaanse politie onderschept van cocaïne doordrenkte shirts nationaal voetbalelftal

Veertien shirts geïmpregneerd met in totaal 70 kilo cocaïne met bestemming Groningen...

 
De Colombiaanse politie is een grote hoeveelheid cocaïne op het spoor gekomen, dat verstopt zat in 14 shirtjes van het nationale voetbalelftal. De shirts hadden in Groningen moeten aankomen. Dat melden The Mirror en de Daily Mail

De veertien shirts waren geïmpregneerd met grote hoeveelheden coke, 70 kilo, die er bij aankomst uitgewassen moesten worden in een lab. De drugs hebben een straatwaarde van 3.2 miljoen euro.


De officiële shirts werden vanuit de stad Barranquilla naar Groningen verscheept, en zijn onderweg op het vliegveld in Bogota in beslag genomen toen luchthavenpersoneel een routinecontrole uitvoerde.

'Het was verdrietig voor onze medewerkers, zelf voetbalfans, om te zien dat het shirt dat zoveel plezier geeft aan ons land, was besmet met cocaïne', vertelt een woordvoerder van het vliegveld.

Criminelen gebruiken steeds vaker een nieuwe techniek waarbij ’vloeibare cocaïne’ op kleding wordt gegoten, waardoor het gewicht met 15 procent toeneemt, maar detectie verder tamelijk lastig is.

(Suriname Mirror/Diario Uno/De Telegraaf/La FM/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten