vrijdag 22 juni 2018

President Bouterse en president Kovind van India geven startsein bouw Swami Vivekananda Cultural Centre

'Het cultureel centrum moet een weerspiegeling worden van India'


President Desi Bouterse en president Ram Nath Kovind van India hebben gisteren ceremonieel het startsein gegeven voor de bouw van het 'Swami Vivekananda Cultural Centre' van India, dat volgens planning over twee jaar zal verrijzen aan de Jagernath Lachmonstraat. 

Voor de constructie heeft India 6 miljoen Amerikaanse dollar uitgetrokken, terwijl de Surinaamse overheid grond ter beschikking heeft gesteld, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 22 juni 2018.

Met het verzetten van enkele scheppen zand hebben de staatshoofden symbolisch een sein gegeven voor het opzetten van het centrum. Als onderdeel van de plechtigheden werden bloemen gestrooid op de plek door de presidenten en hun echtgenotes, in bijzijn van een pandit. Verder werd een plakkaat onthuld.



'Voor mij betekent het heel veel. Het gaat niet alleen om het bouwen van een cultureel centrum. Het gaat symbolisch om de vriendschap tussen Suriname en India, omdat de grond door de overheid van Suriname is gegeven en India gaat daarop een groot modern gebouw opzetten', zei de Indiase ambassadeur Satendar Kumar.

De ambassadeur gaf aan, dat het cultureel centrum een weerspiegeling moet zijn van India. 'Alles mag gevraagd worden over ons cultuur, volk, muziek en dans. Daarnaast zijn er diverse programma’s en activiteiten. Denk aan export van en naar India.'

Hij deelde mee dat het huidige gebouw een huurpand is. In het nieuw op te zetten gebouw komt een auditorium waarin 500 personen kunnen plaatsnemen in een gekoelde ruimte. Hier zullen ook yoga- en Hindi-lessen worden verzorgd. 'Het is voor de totale gemeenschap bedoeld. Iedereen mag zich registreren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten