vrijdag 22 juni 2018

41-Jarige verdachte van aanslag op kantoorpand in Sloterdijk, Amsterdam, is president motorclub

Pand waar de redactie van onder meer Panorama is gevestigd onder vuur van antitankwapen

Leden Caloh Walgoh MC Main Triad 'veelal Surinaams georiënteerd'


De vanochtend, vrijdag 22 juni 2018, aangehouden man die verdacht wordt van het plegen van een aanslag op een kantoorpand aan de Teleportboulevard te Sloterdijk, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij zit in de leiding van een motorclub. Het gaat om de president van de chapter Silencio, van de Caloh Walgoh MC Main Triad, aldus een woordvoerder van de politie, zo bericht de Amsterdamse zender AT5. 



Caloh Wagoh MC Main Triad is een jonge motorclub. De leden, volgens De Telegraaf, veelal Surinaams georiënteerd, zijn sinds twee jaar bij elkaar. De politie heeft er specifiek voor gekozen om de identiteit van de 41-jarige verdachte van de raketwerperaanval te linken aan deze motorbende. De politie wil niet zeggen waarom het deze link in de openbaarheid brengt.


De aanleiding voor het incident of het motief is nog altijd onbekend.


Het pand waar de bladen van uitgever Pijper Media gevestigd zijn, met onder meer Nieuwe Revu, Playboy, Marie Claire en misdaadtijdschrift Panorama., werd gisteravond onder vuur genomen. De beschieting, waarvoor een antitankwapen werd gebruikt, leverde flink wat schade aan het pand op. Er raakte niemand gewond. De politie hield enkele uren na het incident een verdachte aan.


(Bron foto: Facebook - Caloh Wagoh Main Triad)
Wat er precies gebeurd is wordt nog onderzocht door de politie. 'Maar zeker is dat er een projectiel op onze pui is afgeschoten', stelt Peter van de Kraats, hoofdredacteur van Panorama.

'Op de verdieping waar wij met zijn allen huizen, zitten alle bladen van onze uitgeverij. Er zitten hier meerdere tijdschriften, maar Panorama is het enige tijdschrift dat serieus over misdaad schrijft. Dus dan wordt gelijk verwacht dat wij het doelwit waren ja.'

(Suriname Mirror/AT5/De Telegraaf/Facebook/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten