vrijdag 22 juni 2018

Minister Tsang: 'India heeft 80 miljoen Amerikaanse dollar aan kredietlijnen beschikbaar gesteld'

'Creditlines' het toverwoord in de relatie tussen Suriname en India


Minister Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), die waarneemt voor zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad die ziek is, zei gisteren op de Johan Adolf Pengelluchthaven tijdens een persconferentie na het vertrek van de Indiase president Ram Nath Kovind, dat twee overeenkomsten getekend zijn met de EXIM-Bank van India. In totaal heeft India 80 miljoen Amerikaanse dollar aan kredietlijnen ('creditlines') beschikbaar gesteld. 

Tsang legde uit dat diverse projecten, goed te keuren door de regering, uitgevoerd kunnen worden. De rente ligt tussen 3 tot 4 procent. Er is een 'grace-periode' van vijf jaar. Het geld moet in vijftien jaar worden terugbetaald, schrijft vandaag, vrijdag 22 juni 2018, Starnieuws.

Een van de projecten die goedgekeurd is door India, is het upgraden van de transmissielijn van de Energie Bedrijven Suriname voor 27,5 miljoen Amerikaanse dollar. Het gaat om totaal 56 kilometet transmissielijn. Ook enkele projecten van het binnenland zitten erbij. Dit project, waarbij ook vier onderstations inbegrepen zijn, zal ervoor zorgen dat het distributienet enorm wordt verbeterd en minder stroomverliezen plaats zullen vinden.

De regering van India heeft ook het onderhoud van de drie Cheetak helikopters goedgekeurd. Deze zijn eerder aangeschaft uit een kredietlijn met India. Hiervoor is een bedrag van 3,5 miljoen dollar goedgekeurd. De minister benadrukte, dat er geen achterstand is bij de EXIM-bank voor het terugbetalen van de kredietlijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten