maandag 25 juni 2018

Oppositie wil uitleg over de Srd 7 miljoen uit staatskas voor bezoek Indiase president

Oppositieleden eisen dat regering zo snel mogelijk verantwoording aflegt over de besteding


Het laatste woord over de Srd 7 miljoen uit staatskas voor het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind, is volgens diverse parlementariërs nog niet gezegd. Waaraan dit bedrag precies is besteed is nog steeds niet bekend. Suriname Mirror columnist Den Blauwvinger was de eerste die vraagtekens plaatste bij dat bedrag, al op 18 juni....

Met name oppositieleden, maar ook Rachied Doekhie van de NDP, plaatsen vraagtekens bij de hoogte van het budget, aldus vandaag, maandag 25 juni 2018, de Ware Tijd.

De oppositieleden eisen dat de regering zo snel mogelijk verantwoording aflegt over de besteding.

Carl Breeveld van DOE stelt, dat hoewel hij niet in de organisatie zat, hij alles wil weten over het uitgegeven geld. 'Ik heb niet georganiseerd, dus ik kan niets met zekerheid zeggen. Maar ik wil wel zien waarvoor de middelen zijn uitgegeven. Een heleboel dingen gaan gewoon langs ons heen.' De politicus spreekt van 'onbehoorlijk bestuur'.

De Assembleeleden Mahinder Jogi (VHP) en Marinus Bee (ABOP) waren blij met de komst van het Indiase staatshoofd, maar stellen dat de regering correct moet blijven. 'Ik heb geen kritiek op de komst van de president, maar wel op de manier waarop deze regering omgaat met geld van het volk', aldus Jogi. Hij vraagt in het kader van openheid, dat de regering de cijfers aan de Assemblee presenteert.

Bee gaat een stap verder en stelt dat Kovind voor zoveel geld niet eens 48 uur in het land was. Verschillende kopstukken van de regering stellen, dat de Srd 7 miljoen in het niet valt tegenover de kredietlijn voor elektrificatie van het binnenland, een aantal intentieverklaringen en andere overeenkomsten die uit het bezoek zijn voortgekomen.

Bee kan zich niet vinden in deze opvatting. 'Je moet als overheid te allen tijde goed omgaan met staatsfinanciën en uitgeven wat nodig is. En het moet duidelijk zijn, dat het grootste deel van het geld dat wij van India krijgen, leningen zijn en die moeten wij terugbetalen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten