maandag 25 juni 2018

Milieu-inspecteurs van het BOG zinspelen weer op actie

'Het water staat de mensen bij stuurloos BOG tot aan de lippen'


De milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) wachten af alvorens zij voor een zoveelste keer actie ondernemen. Zo’n twee weken geleden hebben ze gesproken met minister Antoine Elias van Volksgezondheid. 'We hebben onze wensen kenbaar gemaakt en moeten nu‘onderhandelen', zegt bondsvoorzitter David Bakker vandaag, maandag 25 juni 2018, in de Ware Tijd.

De inspecteurs hadden in oktober vorig jaar een wensenpakket gepresenteerd aan toenmalig minister Patrick Pengel, de voorganger van Elias. De bondsvoorzitter begrijpt, dat de bewindsman afhankelijk is van zijn collega van Financiën, maar weet niet hoe lang het bestuur het volhoudt het personeel kalm te houden, want het water staat de mensen tot aan de lippen.

Een van prioriteiten is het verhogen van de vervoerstoelage, omdat die bij lange na niet voldoende is om het veldwerk naar behoren uit te voeren. De inspecteurs moeten mobiel zijn om optimaal te kunnen werken, maar al lange tijd lukt dat niet, waardoor de preventieve gezondheidszorg in het gedrang komt.

Wat de vakbond ook zwaar op de maag ligt is, dat het BOG 'stuurloos' is, sinds het vertrek van directeur Lesley Resida per 1 september 2017 wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Primnath Ritoe heeft korte tijd waargenomen, maar hij gooide de handschoen al eind oktober in de ring, omdat er geen geld was om het werk naar behoren te doen en beloftes niet werden nagekomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten