maandag 25 juni 2018

33-Jarige transvrouw in Braziliaanse gemeente Sao Borja vermoord door profvoetballer

Verdachte voetballer (22) speelt voor tweede divisieclub Associação Esportiva São Borja Viana


Thalia Costa Barbosa, een 33-jarige transvrouw, is donderdag 21 juni 2018 dood aangetroffen, met tekenen van mishandeling, in de Braziliaanse gemeente Sao Borja, Rio Grande do Sul, aan de oever van de rivier Uruguaia. De hoofdverdachte, volgens de chef van politie Marcos Viana, is Douglas Gluszszak, een 22-jarige professionele voetballer die speelt voor het tweede divisieteam Associação Esportiva São Borja.

Viana zei, dat Gluszszak de misdaad bekend heeft en dat hij de afgelopen twee weken een relatie met Costa Barbosa had onderhouden en dat hij de afgelopen dagen bedreigingen van het slachtoffer begon te ontvangen. Die bedreigingen zouden onder meer inhouden 'foto's van hem met haar op social media', zei Viana.

Hij merkte op dat politie-onderzoekers nog steeds niet zeker weten hoe hij het slachtoffer heeft vermoord, maar er zijn sporen op haar gezicht die lijken te zijn veroorzaakt door t een scherp voorwerp, mogelijk een kapotte fles. 'We zullen het alleen zeker weten na forensisch onderzoek.'

De sportdirecteur van Associação Esportiva São Borja, Eduardo Rocha Santos, beschrijft Gluszszak als een 'gedisciplineerde sportman'. Hij zei dat de atleet 'altijd deelnam aan trainingssessies', en dat het team 'nooit problemen met hem had gehad' en dat hij 'uitstekende relaties had met zijn collega-teamgenoten'. Zijn opsluiting komt als een grote verrassing voor het hele team.'

De Nationale Vereniging van Travestieten en Transseksuelen rapporteerde 179 moorden op transgenders in Brazilië in 2017, het hoogste percentage in het afgelopen decennium. Het aantal plaatst ook het Zuid-Amerikaanse land als een wereldleider van dit soort misdrijf.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Portal do Holanda/orm.com.br)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten