maandag 25 juni 2018

Verzoening voor Stichting Moiwana ’86 niet meer aan de orde sinds excuus oud-president Venetiaan in 2006

Geen actieve deelname Moiwana ’86 aan de Dag van Nationale Rouw en Verzoening

 
Voor de Stichting Moiwana ’86 is verzoening met delen van de gemeenschap een gepasseerd station te zijn. De excuses die toenmalig president Ronald Venetiaan in juli 2006 namens de staat heeft gemaakt voor het bloedbad in het dorp Moiwana in november 1986, heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

'Bij ons, busi nengre sma, is het zo dat wanneer iemand zijn verontschuldiging aanbiedt voor het kwaad dat hij of zij ons heeft aangedaan, we ons neerleggen en in harmonie verder leven', zegt André Ajintoena, voorzitter van de Stichting Moiwana '86 zondag 24 juni 2018 in de Ware Tijd.

De stichting neemt dan ook niet deel aan de activiteiten op de Dag van Nationale Rouw en Verzoening op 29 juni te Redi Doti in Para gehouden.

'We kunnen naar de activiteiten gaan, maar zullen niet actief participeren, maar gewoon luisteren wat de anderen te zeggen hebben', zegt Ajintoena.

Humphrey Jeroe, voorzitter van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, zei onlangs dat gesprekken met Moiwana '86 niet hebben geresulteerd in samenwerking. Voorgesteld was om de dag dit jaar in het gebied waar de slachting heeft plaatsgevonden te herdenken. De stichting blijkt hiervoor niet klaar te zijn, zei Jeroe op een persconferentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten